Тюнінг ВАЗ 21099

Тюнінг ВАЗ-2109 має свої особливості. Розглянемо тюнінг однієї «дев’ятки», на прикладі якої зможемо побачити, як можна поліпшити вазівську продукцію. Але перш за все треба розібратися, що ж таке тюнінг. Отже, тюнінг – це поліпшення початкових характеристик авто. Тюнінг ВАЗ 2109 і 21099 можливий так само, як і всякого іншого автомобіля. А тепер подивимося на нашу експериментальну «дев’ятку».

Перше, що зробили в цьому авто – встановили прямоточний глушник і нові колісні диски. Але на цьому тюнінг ВАЗ 2109 (ВАЗ 21099) тільки починається …

Кардинально змінимо всю зовнішність автомобіля! Для початку позбавляємося від невиразних заводських бамперів. Замість них спереду встановлюємо виготовлений на замовлення спеціально для нашої «дев’ятки» передній бампер фірми «Автопластік». Тепер наша машина спереду виглядає, як гоночний автомобіль, масивно і серйозно. Додаємо комбінований капот. Насправді капот звичайний, але має «війки», які прикривають фари. А задній бампер має псевдодіффузер. І на додаток до дещо агресивного вигляду – антикрило.

Потім вдаємося до допомоги не кого-небудь, а KlimMotors. Тепер дизайн спортивний, динамічний, і стає абсолютно ясно, що за «начинці» авто не відповідає своєму вигляду. Механічні компоненти необхідно допрацювати. А значить, тюнінг ВАЗ 21099 плавно охоплює мотор.

Віддаємо наш автомобіль у дбайливі руки мотористів. І через якийсь час отримуємо приголомшливий результат. Двигун з 8 клапанами тепер має об’єм 1,6 літра. Распредвали і форсунки встановлені спортивні. Впускні і випускні канали чудово відшліфовані. Двигун став потужнішим, тепер під капотом у нас 130 коней, проте обертів – 7000 в хвилину. Так що автомобіль більше не потерпить задумливого власника – до 4000 оборотів двигун просто дрімає.

Тюнінг ВАЗ 21099 поширився і на гальма, так як швидкість нашої «девяточкі» тепер досягає 200 км / ч. Заводські гальма мають маленьку ефективність, яка нам не підходить зовсім. Попереду ставимо розбірні диски 5 “, з маточинами з алюмінію, а гальма ззаду міняємо на дискові. Важлива настройка останніх. Нам треба, щоб при різкому гальмуванні задні колеса блокувалися раніше, ніж передні. Правда, треба врахувати, що такі установки можуть бути не цілком безпечними для недосвідчених водіїв.

Начебто, зроблено багато … Але ні, тюнінг ВАЗ 21099 триває – тепер на черзі ходова. Робити так робити! Мало нам для повного задоволення від різких гальм і табуна коней під капотом. Отже – ходова частина. Підвіски збираємо на підрамниках, за рахунок цього сильно знизилася податливість точок опори трикутних важелів. Крім цього, амортизатори і пружини тепер повністю відповідають побажанням господаря – і те, і інше нестандартне. Сидіння також зазнали істотних змін. Заводські крісла все ж таки значно трясуться при їзді. Насправді, тюнінг 21099 просто безмежний. Зараз на ринку можна зустріти щось нове. Так що рішень – і дизайнерських, і технічних – маса.